Pasta z kurczaka z rosołu to pyszne smarowidło do chleba, tortilli czy bułek, które będzie świetnym pomysłem na wykorzystanie mięsa pozostałego z niedzielnego rosołku.

Składniki
- około 400 g mięsa i skórek z kurczaka gotowanego
- łyżka majonezu
- 2 jajka
- cebula
- garść oliwek zielonych
- mały pęczek szczypioru
- sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
Sposób przygotowania
Do masy dodaj posiekane drobno oliwki, szczypior i przyprawy. Całość wymieszaj dokładnie.
Jajka gotuj na twardo, czyli przez około 8 minut. Ostudź je, obierz i pokrój w dużą kostkę.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Mięso z kurczaka i skórki pokrój w większą kostkę i przełóż do miski. Dodaj również jajka, majonez i podsmażoną cebulę. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę.
Wynik
Kliknij, aby ocenić!
[Liczba ocen: 0 Średnia: 0]