Pasta z kurczaka z rosołu

Pasta z kurczaka z rosołu to pyszne smarowidło do chleba, tortilli czy bułek, które będzie świetnym pomysłem na wykorzystanie mięsa pozostałego z niedzielnego rosołku.

Pasta z kurczaka z rosołu
Pasta z kurczaka z rosołu

Składniki

  • około 400 g mięsa i skórek z kurczaka gotowanego
  • łyżka majonezu
  • 2 jajka
  • cebula
  • garść oliwek zielonych
  • mały pęczek szczypioru
  • sól, pieprz, szczypta ostrej papryki

Sposób przygotowania

Do masy dodaj posiekane drobno oliwki, szczypior i przyprawy. Całość wymieszaj dokładnie.

Jajka gotuj na twardo, czyli przez około 8 minut. Ostudź je, obierz i pokrój w dużą kostkę.

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Mięso z kurczaka i skórki pokrój w większą kostkę i przełóż do miski. Dodaj również jajka, majonez i podsmażoną cebulę. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę.

Wynik
Kliknij, aby ocenić!
[Liczba ocen: 0 Średnia: 0]

Dodaj komentarz