Schab pieczony w rękawie – prosty przepis Halinki

Przejdź do przepisu

Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na soczysty i aromatyczny kawałek mięsa, to dobrze trafiłaś! Schab pieczony w rękawie zawsze się udaje – nie wysycha, zachowuje swój smak i pięknie pachnie przyprawami. Przygotowanie jest bardzo proste – marynujesz mięso dzień wcześniej, a następnie pieczesz je w piekarniku. To świetny pomysł zarówno na niedzielny obiad, jak i na domowe wędliny do kanapek.

Dlaczego warto piec schab w rękawie?

Pieczenie w rękawie to idealny sposób, by mięso pozostało soczyste i kruche, a przy tym nabrało głębokiego aromatu przypraw. Dzięki temu nie musisz obawiać się, że schab wyjdzie suchy. Cała wilgoć i smak zostają zamknięte w środku, a efekt końcowy zachwyci całą rodzinę.

Schab pieczony w rękawie
Schab pieczony w rękawie

Z czym podać schab pieczony w rękawie?

Schab pieczony w rękawie to mięso bardzo uniwersalne – możesz go podać na ciepło z klasycznymi dodatkami jak ziemniaki, kopytka czy kasza oraz surówka z kapusty lub buraczki. Świetnie sprawdza się także z sosem pieczeniowym albo chrzanowym. Na zimno będzie pyszną wędliną do kanapek – szczególnie w towarzystwie ogórka kiszonego, pomidora czy musztardy. Dzięki temu jedno pieczenie wystarczy Ci i na obiad, i na smaczne śniadania czy kolacje.

Wynik
Kliknij, aby ocenić!
[Liczba ocen: 0 Średnia: 0]

Dodaj komentarz